Wat is Laserontharing?

Laserontharing is één van de modernste en snelste manieren om haren definitief te verwijderen. De laserstraal is een lichtbundel bestaande uit één golflengte. De golflengte is gericht op melanine (pigment), wat zich in de haarzakjes bevind.  De lichtbundel komt de huid in door middel van korte pulsen. De melanine absorbeert de warmte, waardoor het haarzakje wordt beschadigd. Hierdoor kan het haartje nauwelijks of niet meer groeien. Omdat de laser op pigment werkt, kunnen alleen gepigmenteerde haren definitief worden verwijderd. Witte en grijze haren kunnen met deze techniek niet worden verwijderd.

Een haar kan alleen definitief verwijderd worden wanneer deze in de actieve groeifase zit. Alle haartjes groeien in verschillende fases. Om deze reden zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig tot alle haren in de actieve groeifase vernietigd zijn. De behandeling van haren in het gezicht moet om de 4 tot 6 weken herhaald worden. De behandeling van haren op de rest van het lichaam moeten om de 6 tot 8 weken herhaald worden.

De GentleMax Pro ©

DE GOUDEN STANDAARD

De Gentle Max Pro is wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing. Dit laserapparaat is geschikt voor alle huidtypes en kan niet alleen ingezet worden voor ontharing, maar ook voor schimmelnagels en huidverjonging. De GentleMax Pro combineert met de meest geavanceerde technologie en maakt gebruik van twee golflengtes, waardoor het apparaat effectief is. De Gentlemaxpro combineert: 

Nd:YAG (1064 nm) – deze laser is vooral geschikt voor het ontharen van donkere huidtypes, huidverjonging en schimmelnagels.

Alexandrite (755 nm) – deze laser is vooral geschikt voor het ontharen van lichtere huidtypes.

toe te passen bij

  • Cosmetisch storende haargroei
  • Hirsutisme (mannelijke beharingspatroon bij de vrouw)
  • Hypertrichose (overmatige haargroei op plekken waar van nature al haar groeit)
  • Sinus pilonidalis (haarnestcyste in de bilnaad)
  • Ongewenste beharing na geslachtstransformatie (transgender)
  • Stoma

Alle huidtinten kunnen behandeld worden door de GentleMax Pro

boek een afspraak in TARIEVEN