Wat is Cupping (Hijama)?

Hijama is een alternatieve geneeswijze wat al meer dan 4000 jaar beoefend wordt. Hajm (zuigen) is de Arabische benaming wanneer er bij cupping een kop op specifieke plekken geplaatst wordt en er vacuüm getrokken wordt. Dit zorgt ervoor dat meridianen ontdaan worden van stagnaties.
Hijama (cupping) is dus een therapeutisch proces voor het verwijderen van dode bloedcellen uit het lichaam. Met een Hijama therapie reinigt u uw lichaam van zuurrijke en giftige stoffen, die zich in het lichaam bevinden. Al deze giftige stoffen kunnen op termijn de doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen naar de cellen, weefsels en organen blokkeren. 70% van alle ziekten, pijnen en kwalen zijn het gevolg van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken.

Als gevolg hiervan kunnen de cellen, weefsels en organen niet op normaal niveau functioneren. Hierdoor worden ze zwakker, inefficiënt en kunnen makkelijk overwonnen worden door ziektekiemen. Dit kan uiteindelijk leiden tot weefsel en orgaan defecten, waardoor er infecties kunnen ontstaan.
Hijama therapie zorgt er voor dat het bloed deze delen van het lichaam wel bereikt. De perfecte detox voor lichaam en geest!

Hijama heeft vanuit de Islam een belangrijke plaats in de geneeskunde. De overleveringen/hadiths over Hijama zijn talrijk en niet alleen werd het aanbevolen maar het werd zelfs bevolen door de Engelen aan de profeet (vrede zij met hem).

Hart, vaatziekten
Hernia
Hoge bloeddruk,
Hooikoorts,
Hormonale klachten,
Huidklachten (eczeem, psoriasis, acne, jeuk)
Hyperventilatie
Hoofdpijn
Insomnia (slaap problemen)
Impotentie
Irritaties
Lever, nier, en maag klachten
Lage rug klachten
Migraine              

Nasale sinussen
Nek, schouder en rugpijn
Nervositeit
Oor klachten
Oogziekten
Onvruchtbaarheid
Psychische problemen en burn-out
Reuma
Spataders
Schildklier ziekte
Slechte bloedcirculatie
Stress
Stoppen met roken
Verlammingen en tintelingen in het lichaam